Project

Verduurzamen bij huurderswissel

Deurne 3.000 woningen Bergopwaarts Woonstichting

Verduurzamen bij huurderswissel

De opgave

Vaak worden renovatieprojecten planmatig aangepakt, per straat of per wijk. Bij dit project is echter uitgegaan van verduurzamen bij mutatie, dus wanneer de huidige huurder zijn/haar huur heeft opgezegd.  Het voordeel is dat de aanpak goed gepland kan worden, de woning compleet leeg staat en er geen rekening gehouden hoeft te worden met  bewoners.
Binnen 4 weken wordt deze woning compleet aangepakt met als doel om label A te bereiken.

Verduurzamen bij een mutatie percentage van 6-8% bij  een woningportefeuille van zo'n 3.000 woningen,  houdt in dat er zo'n 180 tot 240 woningen per jaar aangepakt kunnen worden.    

Onze aanpak

Wanneer de huur is opgezegd, vindt er een schouw plaats door het bouwteam, dat bestaat uit een adviseur (Toevast), bouwkundige partner (Caspar de Haan) en een installatiepartner (Kemkens). Er wordt goed geinventariseerd wat er moet gebeuren en met elkaar wordt er een strakke planning gemaakt. 
Bij deze woning in Deurne is er een nieuwe badkamer, toilet en keuken geinstalleerd. Daarnaast zijn alle radiatoren vervangen, zijn er PV panelen geplaatst en is er een hybride warmtepomp geinstalleerd. 

Al deze activiteiten zijn binnen de geplande 4 weken uitgevoerd, goed samenwerken en goed op elkaar ingespeeld zijn was de succesfactor om dit doel te bereiken.  

Het resultaat

Een zo goed als nieuw opgeleverde woning voor de toekomstige bewoner(s). Door de efficiënte installaties is er een daling van de woonlasten gerealiseerd en is het wooncomfort verhoogd. Ook de CO2 uitstoot is flink gereduceerd en ontvangt de woning het A-label. 

Voor woningcorporatie Bergopwaarts en het bouwteam is het mureno-concept een slimme oplossing om een portefeuille te verduurzamen. Met name omdat er volgens een lean proces wordt gewerkt. Daarnaast zijn geen overlast en snel kunnen schakelen omdat de woning onbewoond is,  onderdelen die bijdragen aan snelheid en lagere kosten.  

Meer weten?

Twan  van Grinsven

Neem contact op met Twan van Grinsven

Operationeel manager Kemkens