Warmtepomp

Stapsgewijs van het gas af

Van CV-ketel naar Warmtepomp

De klimaatdoelstelling van Nederland is om 49% CO2-reductie in 2030  te realiseren en in 2050 zelfs een vrijwel CO2-vrije samenleving te hebben. Willen we deze doelstelling halen, dan moeten huishoudens minder aard gas verbruiken en het gas dat wél verbruikt wordt, efficiënt(er) verbruiken. Woningisolatie is hierin de eerste stap. Warmtepompen en hybride warmtepompen kunnen een goede vervolgstap zijn als alternatief voor de huidige manier waarop wij onze huizen verwarmen.

In dit whitepaper schetsen we een toekomstbeeld van de aardgasarme woning en tonen we het potentieel van warmtepompen. Daarnaast wordt duidelijk hoe wij onze rol zien en wat we nodig hebben om deze rol te vervullen.

Stap voor stap

Wooneffect gelooft dat de oplossing voor een betaalbare, succesvolle energie - transitie ligt in een stapsgewijze aanpak. Zo helpen we Nederland met  praktische en betaalbare oplossingen. Tegen relatief lage kosten kunnen  we de CO2-uitstoot al snel terugbrengen, besparen op de energierekening én het wooncomfort verhogen.

Meer weten?

Ton Peters

Neem contact op met Ton Peters

Manager Innovatie & Productontwikkeling Energiewacht