Verwarming

Energiezuinig verwarmen

Wooneffect biedt verschillende verwarmingsoplossingen. Verwarmen met een (hybride)warmtepomp wordt daarbij steeds aantrekkelijker. Het maakt uw woningvoorraad toekomstbestendig en zorgt voor minder CO2-uitstoot. Er zijn twee soorten warmtepompen geschikt voor bestaande woningen: hybride- en all electric warmtepompen. Op basis van de woning, de huishoudens en de warmtebehoefte adviseren we de verwarmingsoplossing die aansluit bij uw woningen.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp haalt energie uit de binnen- of buitenlucht. Op piekmomenten springt een bestaande of nieuwe cv-ketel bij om de woning of het water te verwarmen. De hybride warmtepomp is een goede tussenoplossing op weg naar aardgasloos wonen. Uw woning moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen zoals goede isolatie.

●    Installatie mogelijk met weinig aanpassingen in uw huis
●    Hoog rendement en energiezuinig
●    Lagere aanschafkosten dan all electric warmtepomp

All-electric warmtepomp

Wil u compleet van het gas af? Dan is een all electric warmtepomp een optie. Voor een all-electric warmtepomp is geen aardgasaansluiting meer nodig. De warmte wordt afgegeven via bijvoorbeeld de radiatoren en vloerverwarming. Hiervoor moet de woning wel goed geïsoleerd zijn.

●    Werkt volledig op elektriciteit, geen gas nodig
●    Bijdrage aan daling CO2-uitstoot
●    Klaar voor de toekomst
●    Subsidie op aanschafkosten

Meer weten?

Tim Aanhane

Neem contact op met Tim Aanhane

Productmanager Warmte