Isolatie

Energie besparen begint bij isoleren

Energielabel verbeteren en energie besparen? Het isoleren van uw woningvoorraad is dan een logische eerste stap. Isolatie is niet afhankelijk van de gekozen warmtevoorziening, waardoor het bij elke warmtetechnologie een zinvolle maatregel is. Dit maakt het een no regret oplossing. Met isolatie besparen uw huurders bovendien op stookkosten én genieten van een comfortabel binnenklimaat. Isoleren kan op verschillende manieren. De specialisten van onze servicepartners adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw woningportefeuille.

Voor meer inzicht in hoeveel bewoners kunnen besparen na isoleren bekijk  de website van Milieucentraal. 

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van een spouwmuur is een relatief kleine investering. De spouwmuur is doorgaans al binnen één dag geïsoleerd en verdient zich gemiddeld in 4 jaar terug. De isolatie van de spouwmuur zorgt voor een lagere energierekening en een comfortabel binnenklimaat.

●    Geen warmteverlies via de gevels van de woning
●    Minder vocht in huis en minder geluidsoverlast van buiten

 

Bodemisolatie

Bodemisolatie is dé oplossing voor vochtproblemen in huis. Door de bodem van de kruipruimte te isoleren, onstaat in de woning een beter en gezonder leefklimaat. In alle opzichten een slimme keuze. De bewoner bespaart direct op de stookkosten en woont comfortabeler. Hebben woningen last van vocht, schimmel of houtrot? Door de bodem van de kruipruimte te isoleren, wordt een einde gemaakt aan de vervelende vochtproblemen in huis.
●    Geschikt voor woningen van alle bouwjaren 
●    In lage kruipruimtes is bodemisolatie een goed alternatief voor vloerisolatie

Vloerisolatie

Bij vloerisolatie brengen we duurzaam isolatiemateriaal aan in de kruipruimte van de woning. Dat zorgt voor een merkbaar hogere temperatuur aan de vloer. Doorgaans isoleren we de vloer van een woning binnen één dag. De gemiddelde terugverdientijd is 9 jaar.

●    Geen warmteverlies via de vloer van de woning
●    Dichte vloer vermindert optrekkende kou en vocht en vergroot wooncomfort

 

Dakisolatie

Een slecht geïsoleerd dak is een grote energieverspiller. Via het dak gaat ongeveer 30% van de warmte verloren. Het isoleren van het dak maakt de woning daarom direct een stuk energiezuiniger. Het dak is doorgaans al binnen 2 dagen geïsoleerd en verdient zich gemiddeld in 8 jaar terug.

●    Er gaat geen warmte via het dak van de woning verloren
●    Alle seizoenen meer wooncomfort op de bovenste verdieping

 

Meer weten?

Maikel  Jansen

Neem contact op met Maikel Jansen

Productmanager Isolatie